Šodien pagatavoju garšīgus un neparastus griķus ar kāpostiem. Šo ēdienu es varētu baudīt katru dienu! Sastāvdaļas lieliski papildina viena otras aromātu, radot ļoti garšīgu un īpašu rezultātu.
Griķi ir izcils vitamīnu un minerālvielu avots. Tie satur B grupas vitamīnus (B1, B2, B3, B6), kā arī minerālvielas, piemēram, magniju, fosforu, dzelzi, cinku un varu.
Lasi arī: Meteorologs Toms Bricis apstiprina: klimata pārmaiņas turpmāk skars arī Latviju
Griķos ir augsts olbaltumvielu saturs, kas padara tos par lielisku augu izcelsmes olbaltumvielu avotu, īpaši piemērotu veģetāriešiem un vegāniem. Griķos esošās olbaltumvielas satur visas būtiskās aminoskābes, tostarp lizīnu, ko trūkst daudzos citos graudaugos.
Kombinācijā ar kāpostiem, šis ēdiens ir lielisks.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Kā es gatavoju:
Noskaloju glāzi griķu zem auksta ūdens.
Katliņā ielej 2 tases ūdens, pievieno 1/2 tējkarotes sāls un 100 g sviesta.
Uzlieku uz uguns un uzvāru. Un tiklīdz ūdens un eļļa uzvārās, pievienoju griķus.
Galvenie soļi gan tikai sekos!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kāds sods var tikt piemērots šoferim, kurš, iespējams, ir bijis atbildīgs par sadursmes izraisīšanu uz Ventspils šosejasby Sandra Ločmele
- Šis spēcīgais un lētais mēslojums ir ļoti nepieciešams kokiem un krūmiem tieši ziemāby Anete Vītola
- Nekādas izbalēšanas – kā saglabāt auduma krāsu mazgāšanas laikāby Anete Vītola